انتقاد سیروس الوند از نحوه انتخاب فیلم های جشنواره فجر
بعضی اسامی برای توجیه نام خودیها به بخش مسابقه فرستاده شدهاند .
کارگردان فیلم سینمایی «پرتقال خونی» پذیرفته شدن فیلمش را در بخش نوعی نگاه توهینآمیز به خود دانست و اظهار کرد وجود برخی عناوین در بخش مسابقه برای توجیه نام خودیها در این فهرست است.
سیروس الوند در گفتوگو با خبرآنلاین، در مورد حضور فیلمش در بخش نوعی نگاه بیست و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر گفت: «این نوع پذیرش فیلم را نوعی توهین به خودم تلقی میکنم نه احترام. تا جایی که مربوط به من میشود تلاش میکنم تا «پرتقال خونی» در جشنواره حضور نداشته باشد.»
او ادامه داد: «از نظر من چیدمان فیلمها در هر دو بخش مسابقه سینمای ایران و نوعی نگاه مفهوم مشخصی را منتقل میکند. ردپای دخالت و اظهار نظر مدیران سینمایی در آنها دیده میشود و نوعی از مصلحتگرایی را در چنین گزینشی میتوان مشاهده کرد. به اعتقاد من قراردادن «پرتقال خونی» در بخش نوعی نگاه نه تنها کملطفی نیست بلکه یک توهین است.»
او مصلحتگرایی در انتخاب فیلمها را چنین تشریح کرد: «به نظر میرسد تلاش شده تا بعضی فیلمهای خنثیتر در بخش مسابقه پذیرفته شوند و برخی از فیلمهای بخش نوعی نگاه نیز موضوعی ملتهبتر دارند. در این میان حضور برخی نامها در فهرست آثار مسابقه سینمای ایران به این دلیل بوده که انتخاب خودیها توجیه شود.»
الوند گفت: «تعدادی از فیلمهایی که در بخش نوعی نگاه حضور دارد دچار مشکل شده بودند و این را همه میدانند. در این بخش مجموعهای از فیلمها دیده میشود که به مسائل روز جامعه میپردازد.»
او پیشنهاد خود را برای شفافسازی در مورد این بخش از جشنواره چنین مطرح کرد: «بهتر است هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر نشستی مطبوعاتی بگذارد و در آنجا همه چیز را در مورد چگونگی انتخابها شفافسازی کند. به این ترتیب است که روشن میشود فرستادن تعدادی فیلم به بخش نوعی نگاه کار هیئت انتخاب بوده یا مدیران سینمایی.»
الوند با اشاره به فیلمهایی که بعد از برخورد با اصلاحاتی به بخش نوعی نگاه ارسال شدند، گفت: «فیلم «قصه پریا» فریدون جیرانی به حجم بالایی از اصلاحیهها روبرو شده بود، به گونهای که با اعمال آنها فیلم دچار مشکل میشد و یا در مورد فیلم «اسب حیوان نجیبی است» عبدالرضا کاهانی رسما عنوان شده باید از نیروی انتظامی مجوز بگیرد.»
او ادامه داد: «با این شرایط نمیتوان جشنواره فیلم فجر برگزار کرد؛ هنوز جشنواره برگزار نشده کلی مسئله به وجود آمده است. متاسفم که دوستان به جای فکر کردن به جشنواره فیلم فجر و ماهیت ارزشمند آن خودیها و دوستان را ارجح دانستهاند و نقش مهم این جشنواره را دریافت نکردهاند.»
این کارگردان گفت: «مهم نیست فیلم من از بخش مسابقه کنار گذاشته شود، اما حضور آن در نوعی نگاه پذیرفتنی نیست. به هر حال طبیعی است هیئت انتخابی همان طور که من دورههای مختلف در آن حضور داشتم، فیلمی را ببیند و آن را برای شرکت در بخش مسابقه انتخاب نکند؛ اما اینکه این هیئت فیلمها را برای حضور در بخش نوعی نگاه انتخاب کرده باشند، کار بعیدی به نظر میرسد.»
الوند اظهار داشت: «در دورههای مختلف جشنواره فجر با مواردی از این دست روبرو بودیم، اما تصور میکردم امسال مصلحتجوییهای اینچنینی وجود نداشته باشد. در نتیجه این شرایط است که باور لزوم حضور فیلم در جشنواره فجر و اشتیاق برای آن در من از بین رفته است.»
برچسبها: فیلم هااخبارجشنواره فیلم فجر